top of page
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

ErdemxHM: Meet the designer


"I love the idea of creating

an object of desire"

Erdem Moralioglu

(Λατρεύω την ιδέα του να δημιουργώ ένα πράγμα που θα είναι ποθητό)

Απομένουν μόνο 4 μέρες μέχρι την επίσημη πρώτη κυκλοφορία της συλλογής Erdem x H&M, που αποτελεί την φετινή συνεργασία της εταιρίας με τον γνωστό σχεδιαστή, για μια limited edition σειρά, και ο κόσμος της μόδας κάθεται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα.


Για τους περισσότερους ο Erdem Moralioglu είναι ένας παγκοσμίου φήμης Καναδός σχεδιαστής, γνωστός για τα ιδιαίτερα και αληθοφανή prints του (κυρίως τα floral) και τον τολμηρό συνδυασμό υφασμάτων του, αγαπημένος των Keira Knightley, Gwyneth Paltrow, Sienna Miller, Emma Watson, Sarah Jessica Parker, Marrion Cotillar, Kate Bosworth, της Δούκισας Cambridge, Kate Middleton αλλα και της μέλλουσας συζύγου του Πρίγκιπα Harry, Meghan Markle.


Για μένα όμως, είναι κάτι περισσότερο!


Είναι ο newcomer σχεδιαστής που παρουσίασα στα σεμινάρια styling που παρακολούθησα το 2011.


Τότε λοιπόν έγραψα:



Γεννήθηκε το 1977 στο Montreal του Καναδά απο Τούρκο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, ενώ έχει μια δίδυμη αδερφή την Sara, η οποία ασχολείται με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για την γεωγραφία και την φυσική ιστορία. Πήρε το πρώτο του πτυχίο μόδας στο Τορόντο και έκανε την πρακτική του δίπλα στην Vivienne Westwood. Το 2000 μετακόμισε στο Λονδίνο και το 2003 αποφοίτησε απο το Μεταπτυχικό του Royal College of Art με την κολέξιον του να κλείνει την επίδειξη της αποφοίτησης. Έζησε στην Νεα Υορκη και εργαζόταν για τον Diane Van Furstenberg μέχρι το 2005 που επέστρεψε στο Λονδίνο και λάνσαρε την πρώτη του προσωπική κολεξιόν με την επωνυμία Erdem. Οι συλλογές του πωλούνται σε πάνω απο 50 καταστήματα παγκοσμίος όπως το Barney's, το Selfridges, το Harvey Nichols και το Liberty & Co. Τώρα ζει στο Bethnal Green του Ανατολικού Λονδίνου.


Ο Erdem βραβεύτηκε απο την πρώτη του κιόλας κολεξιόν, κερδίζοντας το Fashion Fridge Award ενώ έχει βραβευτεί και πολλά άλλα βραβεία όπως το Swarovski British Fashion Council Fashion Enterprise Award (2007), το Fashion Forward Award του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (2008) και το Fashion Future Award (2009). Επίσης το 2009 χαρακτηρίστηκε ώς ο Σχεδιαστής της Χρονιάς απο το Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας και έχει καταταγεί στους 1000 ανθρώπους που ασκούν επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο, απο την Evening Standard. Το 2010, του απονεμήθηκε το BFC / Vogue Designer Fashion Fund, χρηματοδότηση ύψους 200.000 λιρών που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ απονεμηθεί σε σχεδιαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Απο τότε μέχρι σήμερα έχει επίσης βραβευτεί σαν ο σχεδιαστής με την μεγαλύτερη επιρροή (‘Most Influential Designer’) στα WGSN Global Fashion Awards (2011), με το British Fashion Council New Establishment Award (2012), καθώς και με τα British Fashion Council Red Carpet Award και WGSN Womenswear Designer of the Year Award (2013). Το 2014 πήρε τον βραβείο ‘Womenswear of the Year’ απο το British Fashion Council, ενω το 2015 εκλέχθηκε ως ο Σχεδιαστης της χρονιάς (‘Designer of the Year’) στα Canadian Arts & Fashion / UK Elle Style Awards και βραβεύτηκε με το 'Establishment Designer' απο το British Fashion Council.

Εμπνέεται απο διάφορα πράγματα, όπως τα ταξίδια, οι δρόμοι και οι φίλοι του , ενώ, σαν λάτρης των βιβλίων, περνάει αρκετό χρόνο στην βιβλιοθήκη του πρίν τον σχεδιασμό κάθε συλλογής του για να εμπνευστεί απο εκεί.

Πιστεύει οτι το βασικό συναίσθημα που πρέπει να κυριαρχεί κάθε γυναίκα είναι αυτό της της αυτοπεποίθησης.

Η συλλογή του για την H&M θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένα σημεία πώληση και στο on line κατάστημα απο τις 02 Νοεμβρίου. Δείτε την συλλογή εδώ.

bottom of page